A közelmúlt érezhető földrengései

Statisztikai vizsgálatok alapján az ország területén évente négy–öt 2,5–3,5 magnitúdójú, az epicentrum környékén már érezhető, de károkat még nem okozó földrengésre kell számítani. Mérsékelt károkat okozó rengések 15-20, míg erősebb, nagyobb károkat okozó, 5,5–6 magnitúdójú földrengések 40–50 évente pattannak ki.

Ezen az oldalon a kiválasztott esztendőben Magyarországon kipattant érezhető földrengések térképét tekintheti meg. Miután a kívánt térkép megjelent a képernyőn, kattintson egy jelre hogy további információkat kapjon a kérdéses rengésről. A megadott időpontok világidőben (UTC) értendők, melyhez képest Magyarországon a helyi idő a téli időszámítás idején +1, nyári időszámítás esetén +2 óra. (Rövidítések: ML = lokális Richter magnitúdó; Imax = maximális epicentrális intenzitás az Európai Makroszeizmikus Skála [EMS] szerint; Színkód: sárga: ML < 3; narancs: 3 ≤ ML < 4; piros: 4 ≤ ML < 5; pink: 5 ≤ ML )

 


 

Válassza ki a kívánt évszámot:

Érezhető földrengések Magyarországon - 2024

 

Ezen az oldalon az elmúlt esztendőkben Magyarországon kipattant érezhető földrengések listáját tekintheti meg. A megadott időpontok világidőben (UTC) értendők, melyhez képest Magyarországon a helyi idő a téli időszámítás idején +1, nyári időszámítás esetén +2 óra. A maximális epicentrális intenzitást az Európai Makroszeizmikus Skála (EMS) szerint adtuk meg.

Bővebben ...